Biografie

Geboren in Hendrik-Ido Ambacht. In een huisje aan de dijk in 1952. Als jongste van een gezin met vijf kinderen. Vader was bakker en moeder werd van kinderjuffrouw (kleuterschool) winkeljuffrouw in ons bedrijfje aan de Onderdijkse Rijweg.

Schilderen heeft vanaf de brugklas mij beziggehouden. Meester Dompeling van Mulo de Toorts leerde mij experimenteren met Oost-Indische inkt. En dat experiment is nooit opgedroogd. Spelen met vorm -kleur -lijn - textuur en lichtval is zo fascinerend. 

 

In Meppel de kunstenaar Libbe Venema ontmoet. Gestimuleerd door zijn persoon en werk heb ik nachten doorgeschilderd op mijn woonboot aan de Zomerdijk.

 

 


 

Zonder een academie gevolgd te hebben, mocht ik toch goede meesters ontmoeten die mij wilden coachen. Eerst Hans Emmelkamp en vijf jaar Francis Kilian. In mijn werk speelt materie een bepaalde rol. Door acryl - en olieverf meng ik soms zand, steentjes of papierpulp. Soms ben ik blij met het grove jute, een andere keer met een glad geplooid zeil. De bovenste verflagen zijn meestal in olieverf. Glaceren en frotteren zijn oude technieken die ik graag toepas.


Schilderen is voor mij een beeldende reflectie op het leven.Een beetje vanaf de berg het dal inkijken. Mijn titels hebben meestal een dichterlijke of geestelijke strekking. Voor mij is het leven een van God gekregen wonder.