Algajola

Na de fietspelgrimage naar Santiago met zoon Maarten in mei 2010,  blijft het wat schilderen betreft stil. Maar de molen der verbeelding maalt wel door en in Algajola, op Corsica, ga ik aan het werk. Midden zomer in een prachtige wereld. We hebben nog de bak van de Tago achter ons autootje hangen en er was ruimte genoeg voor een heel atelier aan materialen.

In je zwembroekje schilderen is een enorm voorrecht.

 

Pelgrimeren betekent: over de aarde gaan en in die werkstukken vat ik dat heel letterlijk op. Aardse materie  probeer ik in de werkstukken te brengen; eucalyptus blad - en zaaddoosjes. Maar ook zand en stukjes glas (afgeronde stukjes bierfles, die je op het strand kan vinden) Ik maak acryl papjes en druppel of giet daarmee . Net zolang tot er een harmonische spanning ontstaat.

Pelgrimage
Pelgrimage
Hemeldans
Hemeldans

 

• Algajola komt voor in de prachtige roman van Antonie van Kampen: “terug naar Calvi